Heb je vragen over je kraamtijd?

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Een bijzondere tijd breekt aan. “Hebben we overal aan gedacht? Is alles goed geregeld?” Stuk voor stuk vragen die nu belangrijk zijn. Vragen waar Kraamzorg de Zuster je bij helpt.

Ja, ik wil nu kennismaken!

Kraamzorg de Zuster

Ik ben Marjo van der Wardt. Een enthousiaste moeder van drie (volwassen) kinderen en inmiddels ook oma. Met meer dan 20 jaar ervaring in de kraamzorg én als moeder/oma beoefen ik het vak dagelijks met veel plezier!

De beleving van het gezin staat voor mij voorop. Tevreden en uitgerust terugkijken op een goede, gezellige kraamtijd met het zelfvertrouwen voor de toekomst; dat is mijn doel!

Mijn werkgebied is ’t Gooi en vechtstreek en Eemland. Je kunt me natuurlijk altijd even bellen voor de mogelijkheden.

Vraag meer informatie aan

Hoe werkt dat nou tijdens de zwangerschap?

Iedere zwangerschap kent zijn eigen aanpak. Voor professionele kraamzorg op maat kom ik graag langs om kennis te maken. Dan doorlopen we de eerste stappen van onze samenwerking.

Twee maanden voor de bevalling kom ik opnieuw langs om samen te puntjes op de i te zetten. “Wat zijn de afspraken over de bevalling? Wanneer is de kraamzorg gewenst?”.

Uiteraard kun je tussendoor ook altijd contact opnemen.

Hoe zit dat nou tijdens de kraamtijd?

Gefeliciteerd, jullie kindje is geboren! Als kraamverzorgende zorg ik ervoor dat de kraamtijd zo ontspannen mogelijk verloopt. Zo kunnen jullie als ouders rustig aan de nieuwe situatie wennen.

Kraamzorg de Zuster staat voor:

  1. Deskundige begeleiding in borstvoeding volgens de tien vuistregels en flesvoeding
  2. Voorlichting en advies
  3. Assistentie bij thuisbevalling
  4. Zorg voor moeder en kind
  5. Mogelijkheid voor nachtzorg tijdens de kraamtijd
  6. Ondersteuning in het huishouden
  7. Begeleiding na de kraamtijd
Vraag kraamzorg aan

KCKZ-keurmerk

Kraamzorg de Zuster is in bezit van het keurmerk van Kenniscentrum voor kraamzorg. Dit houdt in dat ik regelmatig bijscholingen volg en ik op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Verzekering, hoe zit dat?

Voor vragen over je verzekering met betrekking tot jouw kraamzorg, neem contact met mij op via 06 4638 4163.

Ervaringen met Kraamzorg de Zuster

Schrijf een recensie!

 
 
 
 
 
* verplichte velden.
76 entries.
Daphne & Rogier schreef op 22 april 2024:
Wij hebben een ontzettend fijne kraamweek met Marjo achter de rug. Marjo is kundig, betrokken, gezellig en fijn in de omgang. Ze heeft ons goed geholpen bij een fijne start voor ons tweede kindje en zorgde ervoor dat deze drukke periode snel op rolletjes verliep. Al met al een hele positieve ervaring in deze bijzondere fase van ons leven!
Justine & Migèl schreef op 28 februari 2024:
Via via kwamen wij bij Marjo terecht. Dit was ons tweede kindje, dus niet alles was meer nieuw. Wel was de ervaring met zo’n fijne kraamzorg nieuw! Marjo heeft echt een fantastische bijdrage geleverd aan onze kraamweek. Met Marjo in huis hoef je nergens meer aan te denken. Super betrokken, zorgzaam, ervaren en mega gezellig! Hopelijk gaan we in de toekomst dit avontuur weer aan, en Marjo is de eerste die ik bel!
Jacqueline schreef op 30 januari 2024:
Wij hebben een enorm fijne kraamtijd gehad met Marjo. De (borst)voeding verliep bij ons niet heel soepel, maar Marjo heeft alles uit de kast gehaald om dit toch in goede banen te leiden. Zoek je een bekwame, betrokken kraamvrouw die van aanpakken weet, dan ben je bij Marjo bij het juiste adres. ?
Cecile schreef op 22 januari 2024:
Vandaag is onze kleine man 1 geworden en zo hadden we het weer over onze kraamweek met Marjo. Hoe fijn het was!
Het was een geweldige ervaring en we hebben alleen maar mooie herinneringen aan deze tijd. We zouden Marjo echt aan iedereen aanbevelen. Want los van haar kennis en kunde is ze een fijn mens om bij je te hebben en een van de meest bijzondere momenten uit je leven mee te delen.
Elaine en Evie schreef op 14 oktober 2023:
De dagen na de geboorte van onze dochter waren overweldigend. Marjo had goed ingeschat dat er vanwege medische omstandigheden extra zorg nodig was en kon die zorg ook bieden. Dat was mazzel in deze tijd waarin ouders steeds minder uren kraamzorg ontvangen. De eerste dagen thuis zijn we volledig ontlast doordat Marjo het huishouden voor ons regelde, ons verzorgde met lekker en gezond eten, en de baby af en toe van ons overnam. Hierdoor konden we van ons kleine meisje genieten, maar ook uitrusten en aansterken. Na een aantal dagen voelde ik me 100 keer beter en was er ruimte om te leren van de ervaring en kennis van Marjo. Een ritme maken van de dag en handigheidjes bij de verzorging van een baby. Ze heeft ons vertrouwen gegeven in onszelf en vooral ook in de baby, waardoor ik met een super goed gevoel verder ben gegaan na de kraamweek.
Ook heel waardevol voor mij was de hulp bij het opstarten van de borstvoeding met naast goede begeleiding en tips ook praktische hulpmiddelen waar ik nog nooit van gehoord had. Voor elk probleem of ongemak kwam er weer iets uit de grote kraamtas. Zo fijn! En niet geheel onbelangrijk, het was een hele gezellige week. Zo’n leuk mens!!
Dankjewel lieve Marjo
Marieke schreef op 20 juli 2023:
We zijn erg positief over onze week met Marjo. Ze geeft goede hulp en adviezen, zowel voor de baby en de moeder, en over borstvoeding. Maar daarnaast ontzorgt ze ook in huis. Dat hebben wij als heel fijn ervaren, omdat mijn vriend hierdoor ook tijd 'overhield' om samen veel quality time door te brengen in de kraamweek. Veel dank namens Marieke, Berend en Bram.
Daisy en Kate schreef op 20 juni 2023:
Marjo heeft ons een fantastische kraamtijd bezorgd. Marjo zet graag een extra stap waar het kan. Je kan merken dat ze dol is op haar werk en jou en je gezin met alle liefde verzorgd in de kraamweek. Ze is heel lief en zorgzaam voor ons geweest. Marjo is iemand die heel goed begrijpt wat je als kraamvrouw nodig hebt in de kraamweek. We zijn haar heel erg dankbaar!
Floris en Sophie schreef op 23 mei 2023:
Wat hebben wij een geluk gehad met Marjo! We zijn erg blij dat zij ons heeft kunnen helpen tijdens de kraamtijd bij ons tweede kindje. We hebben zoveel bijgeleerd door haar jarenlange ervaring en deskundigheid. Wat een fijne begeleiding bij de borstvoeding, zonder deze begeleiding had ik het opgegeven. Heerlijk de rust, regelmaat en reinheid die Marjo in huis brengt. Ze is een betrokken en lieve vrouw en staat klaar voor het hele gezin. Dankbaar daarvoor!
Iva Remmelzwaal schreef op 2 mei 2023:
Marjo is bij ons tweede kindje komen kramen en dit hebben wij als enorm prettig ervaren. Zoveel deskundigheid, rust en begeleiding was heel fijn in de eerste week met weer een nieuw kindje. Daarnaast is Marjo een lief persoon die erg begaan is, jij bent haar prioriteit en dat geeft een goed gevoel in een periode van herstel en een nieuwe baby die toch voor enige onzekerheid kan zorgen. Daarnaast is Marjo een echt aanpakker maar zal zich zeker niet opdringen. Met haar enorme tas gevuld met allerlei middeltjes heeft ze een oplossing voor allerlei onvoorziene situaties (strooipoeder, pads, probiotica etc.) wat hartstikke fijn is. Dankzij Marjo haar hulp hebben wij de eerste dagen met ons nieuwe kindje als zeer prettig ervaren.
Nina Schmitz schreef op 11 januari 2023:
Dankzij Marjo's deskundige, lieve, geduldige en doortastende begeleiding en zorg, hebben wij het vertrouwen het nu zelf te kunnen! We hadden eindeloze hoeveelheden boeken gelezen, maar toen onze prachtige dochter eenmaal geboren was, bleken er toch best wat praktische hiaten. Alles is nieuw! Marjo heeft ons heel veel geleerd en laten oefenen. De begeleiding met borstvoeding was echt op maat en ook de ondersteuning m.b.t. het herstel na de bevalling was zeer deskundig en persoonlijk. Fijn dat in Marjo's tas altijd wel een (hulp)middeltje te vinden was (van thee tot aan pads etc.). En ondertussen was ook alle was gedaan, het huis schoon en werden er voedzame maaltijden gekookt. Marjo is heel prettig in de omgang; niet op de voorgrond, maar wel daar waar nodig. En, niet onbelangrijk, wat hebben we gelachen met elkaar! Het moge duidelijk zijn; we raden haar aan iedereen van harte aan!
Nienke schreef op 9 januari 2023:
Marjo kwam kramen bij ons derde kindje. En ondanks dat het de derde was hebben we toch nog veel geleerd! Marjo is een hele lieve en fijne vrouw die doet wat er nodig is voor de hele familie! Pakt dingen aan maar op een fijne manier.
Absoluut een aanrader!
Marielle Smit schreef op 25 december 2022:
Na zo’n fijne ervaring bij onze eerste dochter, was er geen discussie over wie bij onze tweede dochter zou gaan “kramen” en gelukkig had ze plek! Ondanks dat we het allemaal al een keer hadden meegemaakt, was het zo fijn dat Marjo weer naast ons stond en alles weer met geduld opnieuw uitlegde. Ze bracht rust in huis en gaf ons vertrouwen, omdat we toch stiekem veel waren vergeten van de eerste keer. Mede door Marjo fijne eerste dagen!
Kelly Weekers schreef op 24 december 2022:
Voor de tweede keer heeft Marjo bij ons gekraamd en wederom was het top! Als geen ander weet Marjo moeder en kind bij te staan in die eerste mooie, maar ook spannende en kwetsbare dagen. Wij hebben genoten en geleerd, en nemen dankzij haar ervaring vol vertrouwen nu zelfstandig alle zorg voor onze nieuwe aanwinst over.
Odine ten Herkel schreef op 20 november 2022:
Wauw wauw wauw! Wat is Marjo een verrijking voor onze kraamperiode geweest.
Een ontzettende lieve, zorgzame, geduldige vrouw die ons in alles zo goed heeft geholpen en begeleid. Het was een hele leerzame maar ook een gezellige week. Wij raden Marjo aan iedereen aan en mochten wij in de toekomst nog een kindje verwachten dan is Marjo de eerste die we bellen!
Nancy Tesselaar schreef op 1 september 2022:
In juni 2022 kregen wij onze eerste baby. Marjo heeft geassisteerd tijdens de thuisbevaling en daarna 8 dagen geholpen als kraamzorg. Maar eigenlijk begon haar aanwezigheid al weken voor de bevalling. Op een laagdrempelige manier bleef ze op de hoogte van de voortgang van de zwangerschap en onze gezondheid. De kraamweek was overweldigend voor ons, maar door Marjo voelde het toch heel ontspannen. Ze is extreem zorgzaam, luistert goed en weet precies wat baby en de ouders nodig hebben. Ze bouwde haar hulp heel langzaam af waardoor we aan het einde van de week zeker wisten dat we het zelf konden. Wat mij positief heeft verrast is hoe veel ze weet van borstvoeding. Door haar kundige hulp is dit probleemloos en pijnloos op gang gekomen. Ook brengt ze allerlei spullen mee die je mag gebruiken omdat ze weet dat je dit alleen in de kraamweek gebruikt. Dat is pas meedenken!! En nog een welkome verrassing was dat Marjo mij tijdens de bevalling heeft ondersteund met haar warme reiki handen, waardoor de pijn in mijn onderrug verdween. Wij raden Marjo aan iedereen aan en als er een tweede komt dan vragen wij Marjo gelijk weer!
Charlotte Sigger schreef op 17 maart 2022:
Via via terechtgekomen bij Marjo, en wat zijn we daar blij mee geweest! Marjo is een hele lieve zorgzame kraamzuster die heel goed begrijpt wat je als kraamvrouw nodig hebt in de kraamweek. Marjo heeft een echte hands-on mentaliteit op een fijne manier. Ze brengt rust in huis en geeft precies het zetje zelfvertrouwen wat je nodig hebt om het vervolgens alleen te kunnen. Ze past zich goed aan binnen het gezin, waardoor haar aanwezigheid als heel prettig wordt ervaren. Ze ontzorgt en verzorgt. We zijn haar heel erg dankbaar!
Sophie en Thijs van Woudenberg schreef op 8 februari 2022:
Vanuit mijn werk als verloskundige kende ik Marjo al als een hele fijne collega. Daarom wilde ik haar graag als kraamverzorgende bij en na mijn eerste bevalling. Al onze verwachtingen zijn uitgekomen, we hebben een heerlijke kraamtijd gehad. Marjo gaf ons zelfvertrouwen tijdens een magische week vol nieuwe indrukken en we zijn ontzettend verwend. Tijdens 'het middagslaapje' heeft Thijs zich ook prima vermaakt, want mannen, Marjo houdt van sport! Als er ooit een broertje of zusje voor Julie mag komen, dan ben jij de eerste die het hoort. We willen je er dan graag weer bij!
Jasmijn Converso schreef op 12 januari 2022:
Lieve Marjo,

Heel erg bedankt voor alle goede zorgen en goede adviezen! We zijn ontzettend in de watten gelegd en kijken terug op een heerlijke kraamtijd.

Liefs,

Jasmijn
Yannick en Renée van de Schootbrugge schreef op 20 december 2021:
Onze kraamweek begon met twee dagen ziekenhuis na een keizersnede. Eenmaal lekker thuis, kwamen we in een warm bad terecht! Door alle goede zorgen van Marjo heeft onze dochter Valérie een vliegende start gemaakt. De borstvoeding was binnen no time op gang en Valérie terug op geboortegewicht. Marjo brengt rust, reinheid en regelmaat voor de kleine, maar ook voor herstellende mama’s en nieuwbakken papa’s. Met alle kennis en ervaring van Marjo hebben wij meer dan genoeg handvatten om als nieuw gezinnetje dit avontuur aan te gaan! Marjo ontzettend bedankt voor je zorgen en natuurlijk de gezelligheid. We zullen je zeker bij iedereen aanraden!
Kim, Bobby & Aram schreef op 22 november 2021:
Het was heerlijk om Marjo bij ons te hebben kramen tijdens onze kraamweek. Marjo heeft ons enorm ontzorgt, ons heel veel geleerd en het vertrouwen gegeven wat we nodig hadden om het zelf te kunnen. Daarnaast hielp Marjo op nuchtere en empathische manier om met vertrouwen bepaalde keuzes te maken met betrekking tot borstvoeding etc. Tot slot was het gewoon heel gezellig om Marjo in huis te hebben. Marjo, bedankt!!

Heb je vragen? Neem contact met mij op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.