Heb je vragen over je kraamtijd?

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Een bijzondere tijd breekt aan. “Hebben we overal aan gedacht? Is alles goed geregeld?” Stuk voor stuk vragen die nu belangrijk zijn. Vragen waar Kraamzorg de Zuster je bij helpt.

Ja, ik wil nu kennismaken!

Kraamzorg de Zuster

Ik ben Marjo van der Wardt. Een enthousiaste moeder van drie (volwassen) kinderen en inmiddels ook oma. Met meer dan 20 jaar ervaring in de kraamzorg én als moeder/oma beoefen ik het vak dagelijks met veel plezier!

De beleving van het gezin staat voor mij voorop. Tevreden en uitgerust terugkijken op een goede, gezellige kraamtijd met het zelfvertrouwen voor de toekomst; dat is mijn doel!

Mijn werkgebied is ’t Gooi en vechtstreek en Eemland. Je kunt me natuurlijk altijd even bellen voor de mogelijkheden.

Vraag meer informatie aan

Hoe werkt dat nou tijdens de zwangerschap?

Iedere zwangerschap kent zijn eigen aanpak. Voor professionele kraamzorg op maat kom ik graag langs om kennis te maken. Dan doorlopen we de eerste stappen van onze samenwerking.

Twee maanden voor de bevalling kom ik opnieuw langs om samen te puntjes op de i te zetten. “Wat zijn de afspraken over de bevalling? Wanneer is de kraamzorg gewenst?”.

Uiteraard kun je tussendoor ook altijd contact opnemen.

Hoe zit dat nou tijdens de kraamtijd?

Gefeliciteerd, jullie kindje is geboren! Als kraamverzorgende zorg ik ervoor dat de kraamtijd zo ontspannen mogelijk verloopt. Zo kunnen jullie als ouders rustig aan de nieuwe situatie wennen.

Kraamzorg de Zuster staat voor:

  1. Deskundige begeleiding in borstvoeding volgens de tien vuistregels en flesvoeding
  2. Voorlichting en advies
  3. Assistentie bij thuisbevalling
  4. Zorg voor moeder en kind
  5. Mogelijkheid voor nachtzorg tijdens de kraamtijd
  6. Ondersteuning in het huishouden
  7. Begeleiding na de kraamtijd
Vraag kraamzorg aan

KCKZ-keurmerk

Kraamzorg de Zuster is in bezit van het keurmerk van Kenniscentrum voor kraamzorg. Dit houdt in dat ik regelmatig bijscholingen volg en ik op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Verzekering, hoe zit dat?

Voor vragen over je verzekering met betrekking tot jouw kraamzorg, neem contact met mij op via 06 4638 4163.

Ervaringen met Kraamzorg de Zuster

Schrijf een recensie!

 
 
 
 
 
* verplichte velden.
71 entries.
Marco & Margot Ruitenbeek schreef op 22 januari 2021:
Wij kijken terug op een fijne en leerzame kraamweek met Marjo bij ons thuis. Ze heeft me enorm veel geleerd en goede tips gegeven. Na deze week heb ik door Marjo meer zelfvertrouwen gegeven.
We hebben enorm van je genoten en fijne gesprekken gehad. We zijn je enorm dankbaar voor alles wat je voor ons en Jackie gedaan hebt.Je bent een geweldige lieve vrouw en werkt met enorm veel passie. Super bedankt nogmaals!
Maxime & Luuk van Eijkelenborg schreef op 18 januari 2021:
Heel enthousiast zijn wij over de ondersteuning van Marjo tijdens de kraamweek van ons eerste kindje.
Marjo heeft veel kennis en ervaring en haar aanwezigheid voelt direct vertrouwd.
Marjo kijkt naar wat het gezin nodig heeft, past haar zorg hierop aan maar laat je ook je eigen keuzes maken. We raden de kraamzorg van Marjo dan ook iedereen aan.
Je hebt ervoor gezorgd dat wij met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.
Bedankt voor de fijne, leerzame en gezellig week!
Renee en Lodewijk Hoekstra schreef op 11 januari 2021:
Wat hadden wij geluk dat Marjo voor de tweede keer bij ons kwam kramen! Evenals vorige keer was Marjo onze steun en toeverlaat.
Ze is erg kundig, geeft goede adviezen en is bovendien een erg fijn en gezellig mens! Wij raden oprecht eenieder aan Marjo te vragen om te komen kramen. Je hebt gegarandeerd een fijne kraamtijd! Lieve Marjo, nogmaals heel erg bedankt!

Liefs,
Renee en Lodewijk Hoekstra
Dirk & Jennifer schreef op 26 december 2020:
Afgelopen december kregen we onze 3e kindje erbij. Wat een verademing om Marjo als kraamhulp te hebben de week na de geboorte. Ondanks dat het een derde is, is het toch weer wennen en zijn er ook wat onzekere situaties, waarbij Marjo goed en professionele hulp geeft. Niet to much, gewoon goed en fijn. Ze gaat daarnaast met een heerlijke energie door je huis, niks is teveel. Ik voelde me echt ontzorgd en geholpen in deze week. Ook mijn man en de kinderen kregen de aandacht van Marjo. Dank Marjo voor deze heerlijke week, we hebben genoten. We zouden bijna (bijna he ;-)) nog een vierde nemen, alleen al om jou nog een week in huis te hebben 🙂 Liefs, Dirk & Jennifer
Ferry & Liz schreef op 25 november 2020:
Met al Marjo haar kennis, professionaliteit, expertise en gezelligheid in huis had ik me geen betere kraamhulp kunnen wensen. Marjo heeft enorm veel ervaring, tips en tools op het gebied van borstvoeding, de verzorging van onze baby en mijn herstel.
Ik had dit keer (ons 2e kindje) de wens om onze zoon borstvoeding te geven. Er zat nogal wat onzekerheid door de 1e ervaring. Zonder Marjo had ik niet de zelfverzekerdheid en het vertrouwen gehad om door te gaan.

We hebben de week fantastisch samen afgesloten. Alles is hier op rit, ik geef borstvoeding, onze zoon groeit super en zijn we klaar om als gezin van 4 te gaan wennen.
We gaan Marjo enorm missen maar nemen alles wat we van haar geleerd hebben nemen we alle dagen mee.
Nicelio, Esmé, Lucas en Bento schreef op 5 november 2020:
Via mijn verloskundige kreeg ik het advies om na een slechte ervaring bij een groot Kraamzorg bureau te zoeken naar een zelfstandige Kraamzorg. Wij hadden meteen een goed gevoel bij Marjo en zij kon ons beloven dat ze ons de uren kon bieden die we nodig hadden. De Kraamweek was super! Zij zorgt ervoor dat je maximaal van de kleine kan genieten en dat alles eromheen verzorgt wordt! Wat een luxe!!! Verder merk je aan alles dat Marjo veel ervaring heeft, van alle adviezen gaan wij nog lang gebruik maken....
Dankjewel Marja voor een super ervaring!!
Kim en Angelo schreef op 8 oktober 2020:
Na een zeer slechte ervaring met een groot kraamzorg bureau bij ons eerste kindje ben ik opzoek gegaan naar een zelfstandige in de kraamzorg en kwam bij Marjo uit. En wat was dit een ongelofelijk fijne ervaring. Gelukkig, ze bestaan nog!!! Marjo heeft mij enorm geholpen en ondersteund met het opgang helpen van de borstvoeding, iets wat helaas niet vanzelf ging. Marjo beschikt over enorm veel kennis en ervaring waardoor ik zelfvertrouwen kreeg en ik mij op mijn gemak voelde. Maar ook heel erg belangrijk, ik kon haar mijn gezin toevertrouwen. Marjo draait makkelijk mee in het gezin en ons zoontje was gek op haar. Ze is warm, passievol, eerlijk en enorm toegewijd. Als ik iemand moet aanraden is het Marjo wel. Ik wil Marjo heel erg bedanken voor deze super fijne kraamtijd en de goede zorgen maar ook voor de passie waarmee je dit vak uitoefent! Deze kraamtijd heeft alles goed gemaakt wat wij bij ons eerste kindje hebben gemist. Dankjewel!!! En hopelijk komen wij elkaar af en toe nog eens tegen.
Albert en Kelly schreef op 3 september 2020:
Dankzij Marjo hebben we een heerlijke kraamweek gehad. Marjo is kundig en heeft veel ervaring, en is ook gewoon een fijn persoon. Ze sluit makkelijk aan binnen het gezin en voelt goed aan waar de behoefte ligt van de kraamvrouw. Zo heeft ze mij het vertrouwen gegeven dat het goed gaat komen met de borstvoeding en heeft me gemotiveerd en gestimuleerd om door te zetten. Ze voelde hierin goed aan dat dat ook mijn wens was. Naast alle tips draait Marjo haar hand niet om voor de huishoudelijke taken. Zo heeft ze erg veel uit handen genomen en sliepen we extra lekker onder gestreken beddengoed 🙂
Lieve Marjo, bedankt voor alle goede zorgen.
Stan & Eva schreef op 19 mei 2020:
Marjo is echt een hele fijne kraamverzorgster die haar vak verstaat. Naast dat ze gelijk vertrouwd voelt, is zij
echt een belangrijke ondersteuning geweest in onze kraamweek.
Ze heeft mij ongelooflijk veel geholpen met het op gang brengen van de borstvoeding.
Lieve Marjo,
Bedankt voor jouw hulp en tips ! Ook namens Olivia.
Ruben & Laura schreef op 1 mei 2020:
In januari 2020 kregen wij onze eerste kindje. Toen we thuis waren en Marjo bij ons binnen kwam, voelde het gelijk vertrouwd! Ze is er echt voor moeder en kind. Ik had het moeilijk na de bevalling en Marjo heeft elke dag aan mijn bed gezeten en met mij gepraat. Ze is super! Ook helpt ze geweldig met de borstvoeding. Ze komt met allerlei ideeën om het te laten slagen.
Het is duidelijk dat Marjo ervaren is en haar werk met veel liefde doet! Wij kijken terug op een fijne en gezellige kraamtijd!
Jesse, Debbie & Luna schreef op 14 april 2020:
In juni 2019 is onze eerste kleine geboren. Wij wisten eerlijk gezegd niet precies wat wij van de kraamtijd moesten verwachten, maar dankzij Marjo kijken wij terug op een prachtig begin van ons ouderschap. Marjo heeft ons in korte tijd, met veel liefde en plezier, vertrouwen gegeven om zelfstandig de zorg voor onze kleine over te nemen. Bij een eventuele volgende kleine zullen wij zonder twijfel Marjo nog een keer vragen. Oh ja, en los van de kleine hebben papa en mama ook heerlijk gegeten 😉 Marjo ontzettend bedankt!!
Catrien & Gijs schreef op 27 maart 2020:
Tijdens mijn derde zwangerschap werd ik gewezen op Marjo. En wat ben ik die persoon dankbaar! Mede vanwege Marjo heb ik deze kraamweek echt als een kadootje ervaren. Waar een vreemd iemand in je huis al snel als ‘te veel’ of een inbreuk op je privacy kan aanvoelen, vonden wij het heerlijk om Marjo om ons heen te hebben. Een lieve, zorgzame en warme vrouw aan wie je je kinderen toevertrouwd. En ondanks dat dit onze 3de is, is er toch weer die twijfel en onzekerheid. Dan is het een hele geruststelling dat je kan terugvallen op Marjo met al haar ervaring en adviezen. Daarnaast heeft ze heerlijk voor ons gekookt en werd de was en strijk ook nog eens door haar gedaan.

Lieve Marjo, onwijs bedankt, je was onze kers op de kraamweek! X
Jan-Jaap en Emma schreef op 27 februari 2020:
Wat zijn we blij dat we voor Marjo hebben gekozen. We hebben ontzettend genoten van onze kraamweek. Er was zoveel rust in huis, iets wat we allen heel belangrijk vonden. Marjo is ontzettend zorgzaam, vakbekwaam en zelfs het huishouden liep op rolletjes. Ze geeft aandacht aan oudere broertjes of zusjes, is 24/7 bereikbaar en geeft goed advies en handige tips. Wat een waardevolle week!
Adriaan Rijkens & Boukje de Vries schreef op 16 januari 2020:
Na veel positieve verhalen over Marjo twijfelden we geen seconde om haar te benaderen voor onze kraamperiode! En gelukkig paste het uiteindelijk precies in haar schema.
Vanaf het moment dat wij thuiskwamen uit het ziekenhuis was ze er voor ons alledrie. Ze hielp de nieuwe pappa op weg met het verzorgen van onze Floris en hielp mamma fantastisch met de borstvoeding ! Geen stuwing gehad en met alle tips en tricks een fijne periode met borstvoeding kunnen geven. Verder heeft ze ons helemaal wegwijs gemaakt in het ouderschap. Super fijn. Echt heerlijk om Marjo in huis te hebben gehad, zo rustig, lief professioneel en hartelijk. Alles altijd lekker schoon en gestreken en we hebben genoten van de maaltijden, hapjes fruit etc.
We gunnen iedereen een Marjo tijdens deze periode!
Laura de Vries schreef op 19 december 2019:
Vanaf de intake voelde ik al dat Marjo zou zorgen voor een fijne kraamtijd. Marjo is zeer kundig en weet welke zaken prioriteit hebben. Ze heeft mij echt geholpen de borstvoeding goed op te starten! Ze paste heel goed in ons gezin en sprong ook bij wanneeronze dochter dat nodig had. Marjo is een hele fijne lieve vrouw en ze kan ook nog eens heel lekker koken!
Anne-Claire schreef op 19 december 2019:
Ik wist nog geen 24 uur dat ik zwanger was, maar wist wel gelijk dat ik Marjo weer wilde hebben voor onze tweede kindje. Gelukkig was ik er ook snel bij want ze is geliefd door velen en kon ik terecht! Haar jarenlange ervaring geven haar ongelofelijk veel kennis en weet ze voor alles raad. Maar ook haar lactatie specialisme is fantastisch waardoor ik fluitend een top productie had en zonder probleem door mijn stuwing ben gekomen. Toch ook een belangrijk element: ze is een geweldig gezellig, duidelijke, warme, professionele vrouw en ben dol gelukkig met haar geweest! Zekkkker Marjo nemen: en niet te lang wachten met bellen!
Jelle en Hennie schreef op 28 november 2019:
Super tevreden zijn wij over de hulp van Marjo in de afgelopen dagen. Dankzij haar tips en trucs vonden wij onze weg in het begin van ons ouderschap. Op momenten dat wij het echt even niet meer wisten was zij er en sleepte ze ons er doorheen. Ook heeft ze gezorgd voor rust op momenten dat we onze slaap moesten pakken. Zelfs is ze telefonisch beschikbaar geweest buiten de werkuren om met ook nog een tussendoorbezoekje s'avonds om even wat langs te brengen. Heel fijn was ook de extra aandacht voor vrouw en dochter die dat op dat moment nodig hadden. De begeleiding in de voeding was super fijn. Ze zorgt ervoor dat je de hulp krijgt die je nodig hebt en denkt heel goed mee. Geeft je vertrouwen in de zorg van je kindje en in jezelf. En dan tussendoor de huishoudelijke klussen als boodschappen, koken(aanrader), wassen en schoonmaken nog doen.

Marjo, dank je wel!!

Liefs Jelle en Hennie
Bo Wilkes schreef op 22 oktober 2019:
Marjo heeft voor de derde keer bij ons gekraamd, en ervoor gezorgd dat wij zonder zorgen volop konden genieten van de kraamtijd. Het huishouden liep door en ik hoefde mij geen zorgen te maken over onze zoon die van school gehaald moest worden. We hebben de hele week de lekkerste gerechten gegeten , kortom, ben je er achter gekomen dat je zwanger bent, twijfel niet en bel meteen Marjo!
Menno & Anne schreef op 17 augustus 2019:
Marjo heeft onze kraamtijd echt een gouden randje gegeven!
Via via kwamen we bij Marjo uit en wat zijn we blij dat we contact met haar opgenomen hebben en dat ze in de gelegenheid was om ons bij te kunnen staan.
Marjo is zo vakkundig en zorgzaam, we konden met al onze vragen, zorgen en onzekerheden bij haar terecht. Ze heeft ook fantastisch geholpen om de borstvoeding goed gereguleerd te krijgen en heeft daarvoor tijdig de juiste hulp ingeschakeld.
Ze was ook heel leuk met onze vierjarige dochter en wist haar echt te betrekken bij de verzorging van de baby. Een verhaaltje voorlezen, nog wat vragen beantwoorden, niets was te veel moeite. Daarnaast heeft ze een geweldig gevoel voor humor dus was het ook gewoon erg gezellig!

Lieve Marjo, enorm bedankt voor deze fijne tijd. Het was heus niet altijd even gemakkelijk, maar jij hebt er echt alles aan gedaan om het ons zo comfortabel mogelijk te maken!
Veel liefs, Anne Menno Norah & Ralph
David & Emily schreef op 7 augustus 2019:
Het is alweer enige tijd geleden dat Marjo bij ons thuis kwam als kraamverzorgster. Wij kijken met ontzettend veel warmte en blijdschap terug naar deze periode. Dankzij Marjo hebben wij ons heerlijk kunnen richten op de komst van ons zoontje. Marjo gaf ons de mogelijkheid dat we echt konden genieten en onbezorgd stil mochten staan bij de geboorte van ons kleinste familielid. Bij de geboorte van onze dochter hebben wij een moeizame start gekend met een lang medisch traject. Deze kraamtijd, dankzij de goede zorgen van Marjo, hebben dit zoveel mogelijk goed gemaakt. Het was Marjo’s intentie om ons een geweldige en onbezorgde tijd te bezorgen en dit heeft zij meer dan waar gemaakt!! Wij zijn haar enorm dankbaar dat zij tot in de puntjes en op elk detail zo’n goed werk heeft afgeleverd. Marjo is een professionele kraamverzorgster met veel ervaring. De adviezen die zij gaf waren zoveel meer gericht op hoe te zorgen voor een pasgeboren baby en moeder dan dat we na vele weken fulltime in een academisch ziekenhuis ooit hebben gekregen. Zij heeft ons laten voelen dat we alles uit handen konden geven en ze er volledig voor ons was. Dankzij haar bleef de boel “draaien” en konden we met elkaar genieten. Marjo is tactvol en heeft de capaciteiten om op een prettige manier sturing te geven aan de nieuwe, wat hectische en intensieve situatie. Haar betrokkenheid en humor hebben gemaakt dat ze één was met ons gezin. We zullen haar nooit vergeten! Dankjewel Marjo voor al jouw goede zorgen! Heel veel liefs van David, Emily, LV en JP

Heb je vragen? Neem contact met mij op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.